Thursday, July 17, 2014

သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ျခင္း၏ က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူး သံုးရပ္


သစ္သီးေတြနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို ၾကိတ္ဝါးစားရမွာအခက္အခဲ ရိွေနသူေတြအေနနဲ႔ လတ္ဆတ္တဲ့ သစ္သီးကို ေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္ ျပဳလုပ္ျပီး ေသာက္သံုးတာေၾကာင့္ ေအာက္ပါ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး သံုး ရပ္ကို ရရိွေစပါတယ္။



(၁) အာဟာရဓာတ္မ်ားကို လြယ္ကူစြာ စုပ္ယူရရိွနိုင္ျခင္း


သစ္သီးေတြကေန ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဗီတာမင္စီ၊ အစိမ္းေရာင္ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကေန မဂၢနီဆီယမ္ အပါ အဝင္ သတၳဳဓာတ္အမ်ားအျပားတို႔ ရရိွေစျပီး စြမ္းအင္တိုးေစပါတယ္။

(၂) အားကစားသမားမ်ား သက္လံုေကာင္းျပီး ၾကြက္သားသန္စြမ္းမႈ ျမန္ဆန္ျခင္း


စက္ဘီးစီးတဲ့ အားကစားသမားေတြကို ေလ့လာမႈအရေျခာက္ရက္ခန္႔ မုန္လာဥနီေဖ်ာ္ရည္ကို ပံုမွန္ေသာက္ တဲ့ အားကစားသမားေတြဟာ စက္ဘီးကို ျမန္ျမန္စီးနိုင္ျပီး ေအာက္ဆီဂ်င္အသံုးျပဳမႈနည္းကာ သက္လံု
ေကာင္းမြန္မႈ ရိွတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

(၃) လိုခ်င္ေသာ ကိုယ္အေလးခိ်န္ကို ထိန္းေပးနိုင္ျခင္း


ခႏၶာကိုယ္ၾကြက္သားေတြ သန္စြမ္းဖို႔ ပရိုတင္းဓာတ္လိုအပ္ျပီး ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကိုလည္း ေကာင္းမြန္ေစ ပါတယ္။ ကိုယ္အေလးခိ်န္ကိုလည္း ထိန္းနိုင္ျပီး ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ေကာင္းမြန္ဖို႔ရာအတြက္ ေရာင္စံုသစ္ သီးေတြနဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ေဖ်ာ္ရည္ကို ေသာက္သံုးသင့္္ပါတယ္။

★ ၾကယ္စင္ ★

0 comments:

Post a Comment